Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів про "упирів" із Росії й "чудовиська" на Донбасі

Середа, 16 липня 2014, 16:16

Від часу звільнення низки населених пунктів у Донецькій та Луганській областях на виплату зарплат, пенсій та інших соціальних виплат перераховано 400 мільйонів гривень.

Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк журналістам у середу на горі Карачун, Слов'янський район, Донецька область, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Починаючи з моменту звільнення до сьогодні, ми перерахували близько 400 мільйонів гривень на зарплати, пенсії та соціальні виплати", - сказав він.

Разом із тим, Яценюк зазначив, що Донецька й Луганська області практично не дають доходів у бюджет, проте на ці області потрібні серйозні витрати з бюджету.

"Проблема в чому? Ми ж практично нічого не піднімаємо з Донецька й Луганська доходи в бюджет, а з Києва витрачаємо – і ця справу йтиме, як сніжний ком", - сказав прем'єр.

За його словами, політика Росії полягає у створенні військового конфлікту й економічній дестабілізації в Україні.

"Вони, з одного боку, створили нам військовий конфлікт і, як упирі, висмоктують із нас гроші й убивають наших людей. З іншого боку, вони зараз ідуть шляхом економічної дестабілізації", - заявив Яценюк.

"Я ж бачу ці чудовиська, які раніше брали участь у різного роду так званих сепаратистських мітингах, уже, за даними міліції, починають виступати за соціальну справедливість у країні – тобто нова інструкція з Москви прийшла", - сказав він.

Прем'єр наголосив, що в нинішній ситуації дуже важливо стабілізувати ситуацію й налагодити життя на Донбасі.

Яценюк також сказав, що у Слов'янськ повертаються місцеві жителі, які виїхали з міста через бойові дії.

"Укрзалізниця" відновила шляхи сполучення й уже вчора 800 людей повернулися назад у Слов'янськ, хоча ще кілька днів тому потяги йшли порожніми", - сказав він.

Яценюк зазначив, що в місті відновляється подача електроенергії, однак із поновленням водопостачання є проблеми.

"Ми зараз вирішуємо це питання базово через підвезення води. Там, де можна її підключити, вона вже підключена", - сказав прем'єр-міністр.

Він також повідомив, що для того, щоб школи були готові прийняти дітей 1 вересня, їх закріпили за різними відомствами.

"Ми вже за кожним відомством закріпили по школі, щоб їх відновити, щоб діти могли піти на навчання, починаючи з 1 вересня", - сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування