Чуркін на увесь світ обурився рекламою засобів проти комах на "5 каналі"

П'ятниця, 18 липня 2014, 19:02

Постпред Росії Віталій Чуркін заявляє, що необхідно провести незалежне розслідування підриву пасажирського літака, і визнав наявність у бойовиків ППО.

Це все відбулося на екстреному засіданні Радбезу ООН у п'ятницю.

"Необхідно провести розслідування того, що трапилося. Не слід чинити тиск на таке розслідування, намагаючись прирікати його підсумки голосними заявами й необґрунтованими інсинуаціями", - сказав він.

При цьому він визнав, що в бойовиків є в наявності засоби ППО.

"Виникає питання, чому українські авіадиспетчери направили пасажирський літак у зону бойових дій. У зону, де авіація систематично використовувалася для нанесення ударів, у тому числі й по цивільних об'єктах, і де через це працювали засоби ППО", - заявив Чуркін.

При цьому, він не уточнив, звідки в бойовиків виникли засоби ППО, не уточнив, про які саме засоби ППО йде мова.

Він підкреслив, що "забезпечення безпечного й ефективного використання цивільною авіацією повітряного простору - відповідальність цієї держави".

"Необхідно не тільки розслідування самої катастрофи, але й того, наскільки повно українська авіаційна влада виконала свої обов'язки, чи зробила вона все, щоб запобігти трагедії", - сказав він.

Чуркін також заявив, що в Донецьку й Луганську українська влада використовує й штурмову авіацію, і артилерію, і танки й реактивні системи залпового вогню, які працюють по квадратах.

При цьому Чуркін не сказав ні слова, що в бойовиків також є Гради, танки, БТРи, ПЗРК і інші види озброєння, у тому числі, що надійшли території Росії.

Чуркін також заявив, що в Росію вже утекли 110 тисяч "біженців" з території України, а тому "в 6 регіонах Росії введений режим НС".

Він також заявив про "артилерійські й мінометні обстріли українськими силовиками російських територій". " Цілями обстрілів стають як КПП, так і будинки звичайних жителів. Серед наших громадян є вбиті й поранені", - заявив він.

Чуркін не сказав ані слова про те, що з Російської території по силах АТО йде регулярний обстріл мінометами й системами Град.

"Ми неодноразово попереджали про згубність спроб силового вирішення політичної кризи в Україні", - сказав він, хоча ще Путін засуджував Януковича у зволіканні із силовим розгоном Майдана.

У завершення свого виступу Чуркін обурився рекламою засобів проти комах на "5 каналі".

"Одразу після лютневого перевороту незгодних у Києві стали називати бандитами й терористами, а потім недолюдьми й комахами. Випадково чи на "5 каналі" українського телебачення, який належить президенту Порошенко, показували рекламу витравлювання комах на тлі карти сходу України?" – обурився він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...