РФ порівняла США з "поганим хірургом" у справі катастрофи Боїнга-777

Субота, 19 липня 2014, 13:21

Заяви представників адміністрації США свідчать про "глибоку політичну аберацію сприйняття Вашингтоном того, що відбувається в Україні".

Про це йдеться в інтерв'ю заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова російським агентствам з приводу аварії літака малайзійської авіакомпанії.

Рябков звинуватив адміністрацію США в тому, що її представники "не розібралися у фактичній стороні справи і не дочекалися хоча б початкових домовленостей про проведення розслідування".

На думку дипломата РФ, американці "де-факто намагаються покласти провину за подію на ополченців і російську сторону".

Рябков посилається на роз'яснення цієї ситуації з боку президента РФ, міністра закордонних справ, міноборони і представників "ДНР".

Чиновник зовнішньополітичного відомства назвав адміністрацію США такою, яка "розпалювала внутрішньополітичну напруженість в Україні, провокувала антиконституційне захоплення влади, підтримувала антиросійськи налаштованих політиків".

"По суті справи багатьох з них мало не за руку привели у владу. Тому США повинні, перш за все, потурбуватися наслідками своїх дій", - наполягають в російському МЗС.

"У геополітичному угарі і спробі всюди застосовувати прийоми соціально-політичної інженерії США діють як поганий хірург: спочатку розрізати глибше, а потім гірше зашити, щоб довше боліло", - сказав Рябков.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній", швидше за все, збили проросійські сепаратисти

Президент США Барак Обама заявив, що уряд США володіє інформацією, що "Боїнг-777" "Малазійських авіаліній" був збитий ракетою, випущеною з території, яку контролюють проросійські сеператисти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування