СБУ встановила, звідки і хто збив Боїнг-777

Субота, 19 липня 2014, 14:42

СБУ практично точно встановила місце запуску ракети, що вразила літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines 17 липня.

Про це заявив керівник департаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда, - передає Інтерфакс-Україна.

"Запуск ракети системи "БУК" було здійснено з району смт Сніжне (Донецька область), контрольованого бойовиками, однак в інтересах слідства ми не розголошуємо точного місця, про яке маємо практично достовірні дані", - сказав він на брифінгу.

Найда стверджує, що запуск здійснили російські військові фахівці, а наказ віддавав керівник групи бойовиків Ігор Безлер ("Біс").

"Росія зобов'язана надати нам імена осіб, що здійснили запуск ракети", - наголосив він.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...