Порошенко: Експертів ОБСЄ обстріляно, Київ готує позови проти ДНР і ЛНР

Субота, 19 липня 2014, 16:31

Україна готує міжнародні юридичні позови, щоб так звані "ЛНР" та "ДНР" були визнані терористичними організаціями у світі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом, - передала прес-служба глави держави.

"Я впевнений в тому, що суд над терористами має відбутися обов’язково", - відзначив Порошенко.

Крім того, він передав глибокі співчуття нідерландському народу у зв’язку з трагедією літака MH-17.

"Український народ і я особисто сприйняли загибель Ваших співвітчизників дуже близько до серця", - наголосив президент.

Глава держави запевнив, що за його дорученням уряд робить все можливе для того, щоб розслідування обставин терористичного акту велося під міжнародною егідою ICAO.

Він також повідомив, що запросив представників Нідерландів, разом з представниками інших країн, чиї громадяни також загинули, взяти участь у складі роботи комісії.

Президент зазначив, що представники ОБСЄ вже знаходяться на місці, але у п'ятницю, незважаючи на досягнуту домовленість, їх було обстріляно.

"За наявною інформацією, європейські експерти повернулись, але їм знов заважають у роботі, не дають можливості збирати докази, брутально поводяться з тілами загиблих. Ми вважаємо, що ця ситуація є неприпустимою. Ми не допустимо перешкоджання у роботі комісії і того, щоб представники інших країн не мали можливості провести об’єктивне дослідження", - наголосив Порошенко.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News