Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Терористи не сховають свою причетність до катастрофи літака

Неділя, 20 липня 2014, 10:27

Терористи перешкоджають веденню слідчих дій на місці катастрофи літака Боїнг-777, не дають працювати і вилучають докази, зокрема забрали бортові самописці.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з президентом Франції Франсуа Олландом, - передала прес-служба глави держави.

"Але їх це не врятує, бо ми маємо супутникові знімки з місця пуску ракети, фото і відео зенітної установки, що свідчать про завезення зброї з Росії, перехоплення телефонних розмов терористів та інші незаперечні докази", - повідомив президент.

Порошенко подякував за тверду позицію і підтримку України, висловлену представником Франції під час останнього позачергового засідання Ради Безпеки ООН.

Він також закликав Францію визнати так звані "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

"Ми не бачимо різниці між подіями в Україні та 11 вересня у США чи трагедією над шотландським Локкербі, коли лівійці під проводом Каддафі підірвали літак "Пан-Амерікан".

Тому ми чекаємо такої ж злагодженої реакції всього цивілізованого світу", - заявив президент України.

Зі свого боку Франсуа Олланд наголосив на важливості якнайретельнішого міжнародного розслідування.

Він також заявив, що після доведення фактів постачання бойовикам російської зброї, включно з тією, з якої було збито літак, буде скликано термінове засідання Європейської Ради.

Олланд закликав Росію дистанціюватись від бойовиків і перестати постачати їм зброю, а Україну відновити контроль над своєю територією.

Президент України також повідомив, що до України прибувають представники слідчих органів країн, громадяни яких загинули.

Він запропонував Франції долучитися до розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування