Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харків готовий прийняти фрагменти Боїнга та тіла загиблих

Неділя, 20 липня 2014, 14:12

На Харківщині підготовлено майданчик, на якому буде розгорнуто складування фрагментів малазійського лайнера Боїнг 777, що розбився в Донецькій області 17 липня.

Про це повідомив глава антикризового центру Василь Хома, - передає Інтерфакс-Україна.

"Майданчик буде знаходитись на території одного з заводів. Це місце спеціально вибрано для забезпечення безпеки і збереження фрагментів літака, які будуть доставлені. Це ангар великої площі і в ньому буде проводитися робота з умовної зборки фрагментів літака, який впав", - підкреслив він.

За інформацією Хоми, вагони-рефрижератори для зберігання і транспортування тіл вже знаходяться в районі проведення пошукових робіт.

"Залізничні контейнери подані вже до місця і там йде розміщення тіл загиблих ... Після цього буде прийнято рішення урядовою комісією, куди відправити цей склад", - сказав чиновник.

За його словами, у разі, якщо буде прийнято рішення про транспортування тіл в Харків, тут працюватиме пересувна лабораторія, яка зможе проводити генетичні дослідження.

Разом з тим, Хома не виключив, що у разі, якщо пошукові роботи затягнуться, може бути прийнято рішення про транспортування тіл до Києва.

Крім того, чиновник повідомив, що 10 харківських готелів готові безкоштовно розмістити родичів загиблих від катастрофи малазійського лайнера, а також членів іноземних делегацій та міжнародних неурядових організацій.

За його словами, для цих цілей в цілому зарезервовано 317 двомісних, 105 одномісних і 15 VIP-номерів. Надавати допомогу готові 31 психолог і 25 медиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування