Кемерон закликав Європу трансформувати обурення проти РФ в дії

Неділя, 20 липня 2014, 14:42

Якщо буде підтверджено, що літак, який виконував рейс MH17, був збитий ракетою, випущеною з території, контрольованої проросійськими сепаратистами, то Москва має бути притягнута до відповідальності.

Про це йдеться в статті прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона для газети Sunday Times, - передає Німецька хвиля.

Він порушив питання щодо введення нових санкцій ЄС проти Росії.

"Росія може використати момент, щоб знайти вихід з цієї небезпечної кризи. Я сподіваюся, що це буде зроблено. Але якщо цього не відбудеться, то ми повинні відповісти рішуче", - написав британський прем'єр.

На думку Кемерона, наявна ситуація є прямим результатом того, що Росія "дестабілізує ситуацію в суверенній державі, порушує її територіальну цілісність, підтримує незаконні збройні формування, навчаючи і озброюючи їх".

Він закликав європейських політиків трансформувати обурення в дії.

"Мова йде, зрозуміло, не про військові дії. Але настав час використовувати нашу владу, вплив і ресурси", щоб знайти тих, "хто скоїв цей злочин і притягнути їх до відповідальності", - підкреслив британський прем'єр.

Кемерон вважає, що Європейський Союз, багато з країн-учасників якого сильно залежать від російського газу, на відміну від США зайняв куди більш помірковану позицію щодо санкцій, обмеживши лише деякі майбутні інвестиції в російську економіку.

"Занадто довго спостерігалося небажання великої кількості європейських країн бачити, якими наслідками загрожує те, що відбувається на сході України, - пише він. - Беручи участь у засіданні ЄС в минулу середу, я знову побачив це небажання в дії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування