Бойовики безперешкодно відправляють зброю з Керчі до Маріуполя - джерело

Неділя, 20 липня 2014, 17:42

Бойовики, користуючись великими проблемами з охороною морського кордону після анексії Криму, переправляють зброю з Криму на материкову Україну, зокрема, з Керчі до Маріуполя.

Про це повідомив головред порталу "BSNews" Андрій Клименко, пише Крим.Реаліі.

"Анексія Криму Росією з їхньої точки зору мала на увазі також анексію континентального шельфу та територіальних вод. Територіальні води - це 12 миль або приблизно 22 кілометри від берега. Морський кордон охороняється прикордонниками та радіотехнічними засобами контролю. Але це стосується Чорного Моря, а в Азовському - взагалі нічого не розмежовано", - зазначив Клименко.

"До речі кажучи, звідси виникає те, що з Керчі до Маріуполя бойовики безперешкодно переправляють зброю", - додав він.

За словами Клименка, через події на Донбасі, питанню охорони та захисту морського кордону приділяється недостатньо пильну увагу.

"Частини морської прикордонної охорони України частково перейшли до Одеси, частково - в Очаків. Думаю, у нас зараз великі проблеми з охороною морського кордону. Припустимо, що вони бачать, як судно увійшло в наші територіальні води і прямує, наприклад, в Севастополь або в Феодосію. У цей момент ми з ним можемо робити все, що завгодно: затримувати, заарештовувати, відкрити попереджувальний вогонь і вогонь на поразку", - зазначив він.

"Але я не бачу, щоб наша прикордонна охорона піднімала цю проблему. Мабуть їм не до того", - додав Клименко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування