Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін видав себе обмовками у зверненні - Тимчук

Понеділок, 21 липня 2014, 12:51

Президент Росії Володимир Путін у своєму зверненні з приводу "Боїнга" зробив обмовки, які підтверджують безпосередню причетність Росії до ситуації в Україні.

На це вказує організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

Так, Путін стверджує, що "якби 28 червня бойові дії на сході України не були поновлені, то й цієї трагедії, певно що, не сталося б".

Але припинення вогню, оголошене президентом України, тривало до 30 червня включно (після тижня ненападу воно було продовжене 27 червня ще на 3 доби).

Тимчук зазначає, що 28 червня група "Інформаційний спротив" отримала "перші повідомлення про те, що в складі екіпажів і бойових розрахунків закидуваних із території РФ зразків озброєння й військової техніки помічені вже не лише російські найманці, але й військовослужбовці ЗС РФ".

"Це приховане військове вторгнення в Україну набуло масштабу з 15 липня, однак після трагедії з малайзійським "Боїнгом" частину своїх підрозділів Путін повернув назад у Росію", - додає Тимчук.

"Таким чином, Путін побічно підтверджує той факт, що Росія почала черговий етап військового вторгнення в Україну 28 червня, коли сили АТО дотримувалися перемир'я", - заявляє він.

"Із цієї дати в боєзіткненнях із українськими силовиками знову беруть активну участь російські військовослужбовці. Збитий малайзійський "Боїнг" – саме на совісті російських фахівців, які обслуговували закинутий із території Росії ЗРК "Бук М1", із якого й був зроблений пуск ракети, яка вразила авіалайнер", - пише Тимчук.

Він також зазначає, що Путін аж через три дні після падіння "Боїнга" заявив, що необхідно забезпечити безпеку роботи міжнародних експертів на місці трагедії, а за цей час "проросійські терористи й російські фахівці, які терміново прибули з РФ, встигли викрасти найцінніші речовинні докази, на підставі вивчення яких можна зробити висновки про справжні причини трагедії".

"За нашим даними, цей процес координувався й контролювався безпосередньо Москвою", - заявляє Тимчук і додає, що терористи перешкоджають експертам.

Путін "відстроченим" зверненням прикриває спроби "приховати справжні причини трагедії з боку Росії й керованих нею терористів", упевнений Тимчук.

Говорячи про роботу на місці падіння авіалайнера представників Донбасу, Путін, на думку Тимчука, має на увазі підконтрольних йому бойовиків, тоді як "ні Росія, ні керовані нею терористи, як винуватці трагедії", не мають права брати участь у розслідуванні.

Заяви Путіна про те, що Росія зробить усе можливе, щоб конфлікт на сході України перейшов у фазу переговорів, за словами Тимчука, "виглядають відвертим знущанням над здоровим глуздом", адже Україна зібрала достатньо свідчень того, що "саме Росія є головним ініціатором, організатором і учасником терористичного свавілля на території Донбасу", та ще й обстрілює сили АТО з території РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування