Поранених українських військових із РФ має забрати літак

Вівторок, 22 липня 2014, 15:52

23 липня до Росії вилітає літак за пораненими українськими військовими.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони Віталій Андронатій, інформує прес-служба міноборони.

"Завтра до Російської Федерації вилітає реанімаційно-операційний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Ан-26 "Віта" з медичною бригадою, який забере частину українських військовослужбовців з російських госпіталів", - сказав він.

За словами Андронатія, в Росії у трьох лікарнях зараз знаходяться 22 українських військовослужбовця: 20 - у Гуківській лікарні, один - у Ростові-на-Дону і один - у Таганрозі.

З них четверо - у важкому стані, один - у комі. Двоє українських військовослужбовців померли в російських госпіталях.

"Влада зараз докладає всіх зусиль, щоб забрати поранених... У першу чергу ми плануємо забрати більшість поранених легкої та середньої тяжкості", - повідомив речник міністерства.

За його словами, український лікар зараз залишається там разом із консулом, вивчає стан здоров’я важких поранених, які перебувають у реанімації.

"Наступним рішенням буде послати вже за ними, можливо, в п’ятницю, якщо вони будуть транспортабельні. Домовленості між Росією і Україною з цього приводу вже є", - зазначив полковник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування