Бойовики намагаються утримати позиції. Знову стріляли з Росії

Середа, 23 липня 2014, 08:31

Бойовики намагаються утримати під контролем Луганськ, Авдіївку, Горлівку й Донецьк, після звільнення силами АТО Попасної й Рубіжного вони переміщуються до Алчевська.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

"Протягом доби оперативна обстановка на сході України залишається складною. В цілому ситуація характеризувалася активною діяльністю терористичних угрупувань", - йдеться у повідомленні.

"Сепаратисти намагаються утримати під своїм контролем міста Луганськ, Авдіївка, Горлівка, Донецьк. Серед іншого, бойовики зосереджують зусилля на зміцненні оборонних позицій у цих містах", - констатує прес-центр АТО.

"Внаслідок успішно проведених силами АТО операцій по звільненню міст Попасна та Рубіжне, спостерігається активне переміщення бойовиків та військової техніки з цих міст до Алчевська", - інформують там.

Водночас, бойовики далі укріплюють та обладнують вогневі позиції, оборонні споруди, а також перекидають броньовану техніку в населенні пункти довкола Донецька, а саме: Авдіївка, Горлівка, Іловайськ, Дмитрівка.

"Крім того, в місті Донецьк відмічалось масове залишення бойовиками своїх позицій та їх відхід у напрямку центральної частини міста. При цьому не виключається, що активізація цих переміщень може свідчити про поширення панічних настроїв та спроби залишити місця ведення бойових дій", - заявляють у прес-центрі АТО.

О 22:10 бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та мінометів блокпост поблизу населеного пункту Авдєєва. Втрат немає.

"Продовжуються обстріли блокпостів сил АТО, в тому числі з території Російської Федерації", - інформує прес-центр АТО.

"Бойовики намагаються утримати під контролем ділянки Державного кордону України в районах населених пунктів Успенка, Маринівка, Дьякове", - інформують силовики.

Також помічено прибуття до міст Торез та Сніжне бойовиків зі Слов’янська та Краматорська.

О 22:20 був мінометний обстріл українського блокпосту в районі Амвросіївки. Втрат немає.

О 3 ранку з БМ-21 "Град" обстріляли з території Російської Федерації блокпост поблизу Червонопартизанська.

Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву" також пише, що з території Росії двічі вчинено обстріли позицій сил АТО у прикордонних районах, обидва рази обстріл вели з РСЗО БМ-21 "Град".

Раніше Тимчук зазначав, що на вогонь із РФ "відповідати не можна, щоб не дати привід Путіну звинуватити Україну в агресії й почати вже відкрите вторгнення".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...