Рада схвалила медичну реабілітацію учасників АТО

Середа, 23 липня 2014, 11:49

Верховна Рада схвалила зміни про закону про медичну реабілітацію учасників АТО.

"За" відповідні зміни до закону про реабілітацію інвалідів проголосувало 277 депутатів.

Зокрема в законі йдеться про виділення державних коштів на забезпечення виробами медпризначення, технічної та іншої реабілітації учасників АТО, які постраждали під час їхнього проведення.

За словами голови Верховної Ради Олександра Турчинова, під дію закону підпадають як українські військові так і мирні мешканці, поранені під час АТО, "про сепаратистів і бойовиків не йдеться".

Голова комітету у справах пенсіонерів ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич повідомив журналістам, що завдяки ухваленню цього закону, медична допомога щодо протезування та лікування поранених має розпочатися ще до надання пораненому офіційного статусу інвалідності.

"Весь комплекс законів, пов'язаних із нівалідністю перманентно почав діяти по відношенню до наших військових, які захищали Україну. Тобто інвалідність буде оформлена потім, а одразу без процедур оформлення інвалідності зараз держава може почати їх лікувати", - сказав Сушкевич.

У свою чергу ударівець Павло Розенко повідомив, що в українському бюджеті існують кошти на медичну реабілітацію учасників АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування