Терористи, відступаючи, нищать інфраструктуру і залишають міни

Середа, 23 липня 2014, 15:53

Бойовики на сході України, відступаючи, руйнують інфраструктуру, підривають і мінують дороги й мости.

Про це сказав речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу.

"Відступаючи, російські найманці продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу", - сказав він.

"Так, у Горлівці диверсанти підірвали автомобільний міст, що з’єднує житлові масиви Сонячний та Бессарабка, залізничний міст на перегоні "Сентянівка – Шепилівка", а також залізничні колії на перегонах "Іловайськ – Кутейникове", "Кутейникове – Амросіївка" та "Кутейникове – Войкове", - заявив Лисенко.

Також у Луганській області бойовики замінували автомобільний міст в районі селища Михайлівка з боку Перевальська, у Лисичанську – резервуари АЗС "Паралель", додав представник РНБО.

Водночас, звільнені міста повертаються до мирного життя, сказав він.

У Слов’янську та прилеглих територіях на Донеччині підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за останню добу виявили та ліквідували 94 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Загалом вже обстежено 177 гектарів територій і 497 будівель. З початку виконання робіт у Слов’янську сапери вилучили 4844 одиниці вибухонебезпечних предметів, повідомив Лисенко.

Група психологів із 20 осіб організувала у Слов’янську роботу для підтримки місцевого населення. Створено пункт екстреної психологічної допомоги у будівлі міської ради Слов’янська, організовано чергування у Пенсійному фонді, відділах соціального захисту і ЖКГ, будівлі міськради, де психологічну допомогу надано вже 290 особам, а інформаційно-консультативну – 1553 людям.

У Слов’янську відновив роботу хлібозавод.

96% населення вже підключено до електромережі.

У 70% будинків відновлено подачу води. Санепідемслужба продовжує здійснювати контроль за якістю питної води і для цього щоденно проводить моніторинг та забір води в приватних колодязях.

За підтримки житлово-комунальних служб та техніки, які були залучені зі всієї країни, мешканці міста провели суботники з прибирання території.

22 липня у Стаханові Луганської області за ініціативою депутата міськради Сергія Шахова кілька тисяч місцевих мешканців провели мітинг із вимогою до бойовиків залишити місто.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування