Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні АТО воюють 3,5 тис. киян

Четвер, 24 липня 2014, 18:41

В антитерористичній операції беруть участь до 3,5 тис. киян.

Про це на засіданні Київради повідомив голова тимчасової контрольної комісії Київради Олександр Харченко.

"Орієнтовно можна сказати, що кількість киян до моменту третьої хвилі мобілізації, оголошеної два дні тому, становила близько 3 — 3,5 тис. осіб", — повідомив Харченко.

За його словами, до лав Збройних сил вже призвано близько 1,6 тис. людей.

У складі територіального батальйону "Київ-12", який повністю складається з киян, в зоні АТО перебувають 420 осіб.

Крім того, в зоні АТО перебувають батальйони, сформовані Міністерством внутрішніх справ — "Київ-1" і "Золоті ворота".

Комісія встановила, що на даний момент "Київ-12" повністю фінансується за рахунок благодійної допомоги, і базові потреби батальйону в харчуванні, зброї, боєприпаси, засобах особистого захисту задоволені.

Заступник командира батальйону "Київ-12" Антон Шаповал повідомив, що батальйон потребує близько 25 позашляховиків, броньованих автомобілів для вивозу поранених, засоби зв'язку, а також 200 кевларових касок.

За його словами, бійці, які знаходяться на вогневому рубежі, касками та бронежилетами забезпечені в достатній кількості.

Перший заступник начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Симон повідомив, що у складі столичного МВС формуються чотири батальйони спеціального призначення "Київ-1", "Київ-2", "Січ" і "Золоті ворота" з 1,3 тис. людей, для фінансування яких потрібно близько 77 млн ​​гривень.

Як відомо, сьогодні вступив у дію закон про третю хвилю часткової мобілізації. Вона буде проводитися протягом 45 днів по всій території України.

За матеріалами: Українські новини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування