Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський солдат перейшов на бік України на знак незгоди з політикою РФ

Четвер, 24 липня 2014, 20:42

Солдат строкової служби Збройних сил Росії Андрій Балабанов засвідчив, що російська сторона направляє в Україну кадрових військових фахівців, озброєння та броньовану військову техніку.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У відомстві повідомили, що Балабанов залишив місце служби на знак протесту проти агресії Росії стосовно сусідньої держави.

Російський солдат дістався України у липні 2014 року з наміром просити політичного притулку.

Колишній рядовий російської армії розповів, що його військова частина була перекинута у Ростовську область поблизу кордону з Україною у травні 2014 року. Щодня командири переконували армійців, що їх готують до захисту російськомовних громадян в Україні.

Частина постійно доукомплектовувалася фаховими військовими з числа спецпризначенців ГРУ РФ та вихідцями з Північного Кавказу, які нелегально переправлялися на Схід України, повідомили в СБУ.

На українську територію для підтримки терористів перекидалась броньована військова техніка з підготовленими російськими бойовими екіпажами.

"Я прийняв рішення не брати участь у братовбивчій війні і перейшов на бік України. Це мій протест проти політики керівництва Росії", – пояснив Балабанов.

"Це вже не перший випадок переходу російських військових на бік України. Днями раніше своє бажання служити на боці українських військ в зоні АТО висловив офіцер ФСБ РФ – Ілля Богданов", - зазначили в СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування