"Болотна справа" у РФ: Опозиціонерів засудили на 4,5 роки

Четвер, 24 липня 2014, 21:09

Мосміськсуд призначив опозиціонерам Леоніду Развозжаеву і Сергію Удальцову покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі кожному за організацію масових заворушень на Болотній площі 6 травня 2012 року в Москві.

Про це йдеться в оголошеному в четвер в Московському міському суді вироці колегії з трьох суддів під головуванням Олександра Замашнюк, повідомляє російський "Інтерфакс".

Як відомо, держзвинувачення під час дебатів сторін просило суд засудити опозиціонерів до 8 років позбавлення волі кожного, а також стягнути з Развозжаева штраф у розмірі 150 тисяч рублів за незаконний перетин кордону.

Підсудні та їх захист наполягали на незаконності та політизованості процесу та просили суд винести виправдувальний вирок.

Зараз Удальцов перебуває під домашнім арештом, Развозжаев утримується в СІЗО. Запобіжний захід було продовжено підсудним до 10 вересня.

Удальцов та Развозжаев звинувачуються в організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, і підготовці до організації таких заворушень.

Крім того, Развозжаеву інкримінується незаконний перетин державного кордону.

За даними слідства, обвинувачені спільно з Костянтином Лебедєвим і громадянином Грузії Гіві Таргамадзе організували 6 травня 2012 року масові заворушення на Болотній площі в Москві. Після цього, протягом 2012 року, вони планували подальші акції з організації масових заворушень на території РФ.

Раніше за інкримінованими Удальцову і Развозжаеву статтями на 2,5 роки колонії загального режиму був засуджений активіст "Лівого фронту" Костянтин Лебедєв, який відбуває покарання в СІЗО "Лефортово".

Лебедєв повністю визнав свою провину, його справа була розглянута в особливому порядку. 24 квітня Лефортовський суд Москви задовольнив клопотання Лебедєва про умовно-дострокове звільнення, 6 травня він залишив СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...