Росія відреагувала на санкції, назвавши ЄС «унтер-офіцерською вдовою»

Субота, 26 липня 2014, 14:50

МЗС Росії звинувачує Євросоюз у тому, що він поставив під загрозу міжнародне співробітництво в галузі безпеки, запровадивши нові санкції проти російських чиновників.

Про йдеться в заяві російського міністерства.

"В чергове пішовши на поводу у Вашингтона з питання про додаткові антиросійські санкції, Євросоюз виступив в ролі "унтер-офіцерської вдови", фактично поставивши під загрозу міжнародне співробітництво в галузі безпеки", - зазначено в заяві.

Також МЗС Росії звинуватило ЄС у тому, що він взяв курс на повне згортання спільної боротьби з тероризмом, організованою злочинністю і поширення зброї масового знищення.

"Переконані, що такі рішення будуть з ентузіазмом сприйняті міжнародним терористичним інтернаціоналом. Те, що йому не вдавалося протягом останніх десятиліть, - вбити клин у ряди світової спільноти - з легкістю зробили у Брюсселі", - підкреслили у російському відомстві.

Крім того в документі йдеться про те, що "Євросоюз остаточно сів "на голку" Вашингтона і київських казок щодо подій, що відбуваються на Україні, позбавивши себе альтернативного, причому об'єктивного, джерела інформації".

Як відомо, 25 липня Рада Євросоюзу затвердила розширений список санкцій щодо України.

До нього внесено 15 фізичних та 18 юридичних осіб, йдеться в прес-релізі ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News