Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луганщині силовиків обстріляли з боку РФ, бойовики атакували десантників

Субота, 26 липня 2014, 16:40

Бойовики атакували позиції українських десантників поблизу Д’якового на півдні Луганської області.

Про це повідомив один з бійців аеромобільної бригади, на яку було здійснено напад. Згідно з повідомленням, напад відбувся після понад годинного артилерійського обстрілу  з території РФ.

 "Щойно відбили атаку бойовиків. Обстрілювали з мінометів та АГС. Втрат та поранених серед наших немає. Поки затихло", - сказав він.

Реклама:

За словами співрозмовника, до цього позиції блокпосту понад годину обстрілювали з російської території. Вогонь, припускає десантник, вівся з 152-мм самохідної артилерійської установки "Акація".

Разом з тим десантник зауважив, що українські військові у відповідь не стріляли, "бо там вже російська територія".

У свою чергу у Держприкордонслужбі зазначили, що протягом минулої доби відбувалося активне ведення повітряної розвідки позицій українських військових з порушенням повітряного простору України, в тому числі з використанням безпілотних літаючих апаратів.

ВІДЕО ДНЯ

"Терористи продовжували масовані артилерійські обстріли позицій підрозділів АТО в секторах оборони кордону, при цьому також навмисно здійснюючи провокаційні обстріли території Росії для того, щоб російські військові відкривали вогонь по місцях розташування підрозділів Збройних сил та ДПСУ", - йдеться у повідомленні.   

"Бандити 5 разів здійснили  артилерійський та танковий обстріли позицій прикордонного угрупування на межі Донецької та Луганської областей. У ході обстрілів декілька снарядів потрапили на територію РФ. Поранено 1 прикордонника, який за деякий час помер, та 2 військовослужбовців ЗС України", - зазначили у Держприкордонслужбі.

Окрім того на ділянці відділу "Красна Талівка" (Луганська область) виявлено факт порушення повітряного простору України чотирма безпілотниками.

"З 17:10 (25 липня) з території РФ здійснювався обстріл позицій прикордонного угрупування та пункту пропуску "Довжанський" (Луганська область) з гранатометів, а з 19.22 до 20.05 – з мінометів. У результаті обстрілу 1 військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Вогонь корегувався за допомогою БПЛА Росії", - заначили у Держприкордонслужбі.

З 18.35 до 20.05 25 липня та з 3.35 до 4.35 26 липня терористами двічі здійснено артилерійський обстріл в районі населеного пункту Червонопартизанськ (Луганська область). Поранено 4 військовослужбовця Держприкордонслужби та 1 військовослужбовець ЗС України.

О 20.30 при спробі прориву через кордон з України в РФ поблизу пункту пропуску "Маринівка" на Донеччині українськими підрозділами було обстріляно вантажний автомобіль бойовиків. 

О 22.10 з території Росії навпроти ділянки відділу "Амросіївка" Донецького загону зафіксовано один залп БМ-21 "Град".

З 1.15 до 2.20 26 липня з території РФ здійснено обстріл з мінометів та БМ-21 "Град" пункту пропуску "Новоазовськ" (Донецька область). Внаслідок обстрілу отримали поранення 4 прикордонники.

Українська правда, Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування