МОЗ: Світ має змусити терористів не робити сиріт заручниками

Субота, 26 липня 2014, 22:41

МОЗ України спільно з МЗС закликає міжнародне співтовариство докласти усіх можливих зусиль з тим, щоб змусити терористів негайно відпустити українських дітей-сиріт та не робити їх заручниками злочинної терористичної діяльності.

Про це йдеться у повідомленні МОЗ України.

"За оперативною інформацією, група терористів з "ЛНР" близько 17:15 викрала з дитячого будинку дитини м.Луганськ 61 дитину, з них 16 – до року, та без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагаються вивезти їх до РФ. Усі діти потребують постійного медичного нагляду", - йдеться у повідомленні.

Серед заручників також перебуває 19 співробітників інтернату, у тому числі головний лікар.

Інформацію про цей злочин доведено до відома іноземних держав та міжнародних організацій, а  МЗС України негайно звернулося з нотою до РФ з категоричною вимогою не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт в Росію.

Як відомо, раніше МЗС України звернулося з нотою до Російської Федерації, в якій міститься категорична вимога не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт в Росію.

Окрім того раніше донецькі активісти-волонтери, які вже займалися вивезенням дітей із зони АТО, повідомили, що у заручниках у терористівзалишаються 90 дітей-сиріт віком до 4 років, вихованців дитячих будинків Донецька і Макіївки.

50 малолітніх дітей з обласного і міського будинків "Малятко", як і раніше, залишаються у Донецьку. У Макіївці 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, народжених від ВІЛ-позитивних матерів, з обласного спеціалізованого будинку дитини залишаються заручниками в зоні АТО.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...