Пентагон думає, як швидше надавати Україні дані про ракети терористів

Неділя, 27 липня 2014, 17:11

Пентагон та спецслужби США розробляють план, який би дозволив адміністрації у Вашингтоні передавати українській владі актуальні дані щодо розміщення протиповітряних збройних систем проросійських сепаратистів на Сході України.

Про це йдеться у статті The New York Times, - передає Німецька хвиля.

Мета такого обміну розвідувальною інформацією - надання українським військовим можливості завдавати прицільних ударів по ракетним системам сепаратистів.

У вищих офіційних колах президентської адміністрації США виданню повідомили, що така пропозиція американських органів ще не обговорювалася в Білому домі і що невідомо, чи буде готовий Барак Обама підтримати таку ідею, адже це означатиме дедалі більше втягування Вашингтона в український конфлікт.

Водночас видання пише, що президент США вже дав свою згоду на так званий частковий обмін з Україною інформацією американських спецслужб.

Вашингтон, згідно з інформацією джерел у Білому домі, надає Києву супутникові зображення розміщення та пересування військових та техніки в районі російсько-українського кордону.

Однак така інформація надається із запізненням - дані є застарілими на години, а то й дні, тож їх неможливо використати для цільових ударів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування