Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики РФ намагалися виправити статтю про Boeing 777 в німецькій Вікіпедії

Вівторок, 29 липня 2014, 15:24

Вранці 29 липня Федеральна служба охорони Росії протягом 20 хвилин п'ять разів намагалася виправити статтю в німецькій "Вікіпедії" про катастрофу Boeing 777, повідомляє theRunet з посиланням на твіттер "Госправки".

Як випливає з історії правок статті, з IP-адрес ФСО намагалися змінити слова "Separatisten" ("сепаратисти") на "Rebellen", "Aufständischen" ("повстанці"), "militärische Führung" ("військове керівництво"), а "Separatistenführer" ("керівник сепаратистів") – на "Aufständische Ministerpräsident" ("прем'єр-міністр повстанців").

 

Але кожен раз після правок ФСТ німецькі користувачі "Вікіпедії" повертали вихідні формулювання. "Боротьба правок" тривала близько півгодини.

У тому, що IP-адреса, з якої намагалися внести правки (95.173.130.218), належать саме Федеральній службі охорони РФ, можна переконатися тут.

 

Це не перший випадок, коли російські влади вносять правки в сторінки "Вікіпедії" на іноземних мовах. 23 липня акаунт "Госправки" опублікував статистику правок з IP російських госорганизаций з 2005 по 2014 рік. Всього за цей час було внесено 189 змін. У 2013 році найбільш активно енциклопедію правила медійна компанія ВГТРК, а в 2012 році — ФСО.

На наступний ранок після падіння Boeing 777 над Донецьком з IP-адрес ВГТРК були внесені правки до статті про авіакатастрофи в цивільній авіації. Спочатку український користувач вказав, що літак збили "терористи", а ВГТРК виправила формулювання на "українські військові".

Незабаром після катастрофи з невідомих московських IP-адрес було внесено правки в статті про літак Су-25. Була виправлена ​​інформація про його технічні характеристики.

"Госправки" — це сервіс, який автоматично фіксує всі правки в "Вікіпедії", зроблені з IP-адрес російських госорганизаций, і публікує інформацію про них в Twitter.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...