Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США мають докази, що Росія й надалі постачає зброю і бойовиків в Україну

Вівторок, 29 липня 2014, 21:32

Секретар Держдепартаменту США Джон Керрі зазначає, що проросійські сепаратисти відмовляються скласти зброю і дотримуватися політичного діалогу для вирішення ситуації на сході України.

Про це він сказав після зустрічі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним у Вашингтоні (США) на брифінгу, трансляція якого велася на сайті Держдепу.

Керрі зазначив, що президент Петро Порошенко кілька разів чітко заявив, про що також йому на зустрічі підтвердив Клімкін, що Україна зацікавлена у двосторонньому припиненні вогню.

"Українці готові піти зараз на взаємне припинення вогню. Не в майбутньому, а саме зараз! Вони запропонували мирний план, що передбачає серйозний і предметний діалог із підтримуваними Росією сепаратистами за міжнародної участі..." - сказав Керрі.

При цьому він підкреслив, що США мають у своєму розпорядженні чіткі докази, що Росія продовжує поставляти через кордон зброю і озброєні сили, а також фінансувати діяльність сепаратистів.

"У нас зараз є чіткі докази артилерійського і ракетного вогню з території Росії по території України", - додав Керрі.

Разом з тим він повідомив, що дії Росії не демонструють того, що вона бажає припинити насильство і кровопролиття.

"У результаті таких дій підтримувані Росією сепаратисти відмовилися скласти зброю і стати частиною політичного процесу", - додав Керрі.

З його слів, сепаратисти продовжують вести вогонь по українських силах також із території, де 17 липня відбулася катастрофа літака Malaysia Airlines.

Держсекретар сказав, що президент Росії Володимир Путін має можливість змінити ситуацію, але якщо цього не трапиться, то США разом з Європейським Союзом вживуть додаткових заходів і введуть наступні санкції щодо ключових секторів російської економіки.

Як відомо, лідери США, Великої Британії, Франції, Німеччині й Італії домовилися про введення санкцій проти Росії через дестабілізацію ситуації в Україні.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування