ЄС розширив список санкцій через ситуацію в Україні

Середа, 30 липня 2014, 17:03

Рада ЄС повідомив в середу про формальне прийняття рішення розширити список санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні вісьмома фізичними і трьома юридичними особами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вісім осіб і три компанії додані в список осіб і організацій, на який поширюються обмежувальні заходи у вигляді заморожування рахунків і заборони на видачу віз", - йдеться в документі.

У список включені люди, які "надають підтримку або отримують вигоду від представників РФ, відповідальних за дестабілізацію ситуації на сході України і за незаконне приєднання Криму".

Про конкретні іменах і фірми не повідомляється.

Рішення було прийнято в ході письмової процедури і набере чинності з моменту публікації в "Офіційному журналі" ЄС, яка має з'явиться вже в середу.

Як наголошується в документі, відповідно до доручення ЄС від 16 липня прийнято також рішення про подальші обмеження в торгівлі та інвестиціях для Криму і Севастополя.

Ці обмежувальні заходи включають заборону на нові інвестиції в Криму і Севастополі в інфраструктуру, транспорт, телекомунікації, енергетичний сектор, у видобуток нафти, газу і мінеральних копалин.

Таким чином, на цей момент кількість осіб і організацій в списку санкцій ЄС становить 95 осіб і 23 юридичних особи.

Як відомо, у вівторок ЄС запровадив перші санкції третього рівня проти оборонного та фінансового сектора російської економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування