У п'ятницю в Мінську збереться контактна група - джерело

Четвер, 31 липня 2014, 11:26

Зустріч контактної групи з врегулювання ситуації на сході України запланована в Мінську на п'ятницю, 1 серпня.

Про це повідомило джерело "Інтерфаксу" в контактній групі з проведення консультацій про мирне врегулювання на сході України.

"Зустріч заплановано на п'ятницю. Це не будуть консультації з мирного врегулювання. Там передбачається обговорити дуже вузьке коло питань. Найімовірніше, це можна назвати зустріччю представників самопроголошених республік з українською стороною", - заявило джерело.

За словами спыврозмовника, під час зустрічі мають обговорити два питання. "Перше з них - обмін полоненими, друге, вочевидь, - гарантування безпеки експертів, які працюють на місці аварії малайзійського "Боїнга", - заявив співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що зустріч відбудеться в усіченому форматі. "Передбачається, що кількість учасників буде значно меншою, ніж на консультаціях, які раніше провадили в Донецьку. Чи візьме участь у зустрічі екс-президент України Леонід Кучма, поки що невідомо", - заявило джерело.

При цьому радник посольства РФ у Мінську Володимир Марчуков повідомив, що в Мінськ вже вирушив посол Росії в Києві Михайло Зурабов.

Він прибуває в четвер до Мінська для участі в засіданні контактної групи з урегулювання ситуації на сході України.

"Сьогодні в першій половині дня з Києва до Мінська прилетить посол Зурабов. Поки що немає інформації про точний час і місце проведення цієї зустрічі", - заявив Марчуков.

"Зустріч, найімовірніше, відбудеться сьогодні в Мінську", - додав співрозмовник агентства.

У вівторок, 29 липня, президент України Петро Порошенко звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенко з проханням сприяти проведенню у Мінську 31 липня засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування