Україну хвилюють масштабні наступальні навчання російської авіації

Четвер, 31 липня 2014, 13:26

Проведення масштабних військових навчань російської авіації у прикордонній з Україною Ростовській області викликають тривогу.

Про це у четвер на брифінгу розповів речник РНБО Андрій Лисенко.

Він нагадав, що МЗС направило Росії "каналами зв’язку ОБСЄ запит з вимогою роз’яснити мету накопичення сил та засобів ЗС РФ поблизу державного кордону".

"У запиті наводяться незаперечні докази посилення протягом останнього часу російського військового угруповання", - розповів Лисенко. 

За його словами, "на цьому фоні особливу тривогу викликає факт проведення починаючи з 29 липня масштабного триденного льотно-тактичного навчання в Ростовській області і Ставропольському краї".

Україну хвилює, що під час цих навчань "плануються бойові пуски некерованих реактивних снарядів та "відпрацювання знищення повітряного десанту умовного противника, а також надання вогневої підтримки наступаючим мотострілковим і танковим підрозділам".

Як відомо, 29 липня близько 30 вертольотів армійської авіації та близько 300 пілотів, бортових фахівців і фахівців наземних служб почали масштабні навчання у Ростовській області РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News