Секретар РНБО вважає, що Медведчука не можна пускати на переговори

П'ятниця, 4 липня 2014, 13:14

Секретар РНБО Андрій Парубій вважає, що кум Путіна Віктор Медведчук не може бути учасником переговорів щодо врегулювання ситуації на Сході Україні.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві.

На думку Парубія, "Медведчук не може бути стороною переговорів, бо він сам є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально долучався до того, щоб ця ситуація була створена".

За інформацією секретаря РНБО, отриманою в тому числі від сепаратистів, лінія мережевих екстремістських груп створювалась протягом двох років а "фінансування тих груп здійснювалося через Медведчука".

"Він є одним з ключових організаторів, підготовлював заколот в Україні і давав грунт для того, щоб російські війська вторглися на територію України", - сказав Парубій

Секретар РНБО зазначив, що наразі жодних перегорів не ведеться. Він уточнив, що тристоронні консультації тривають, але жодних переговорів із терористами Україна не веде.

Парубій нагадав також, наскільки лицемірною була позиція Росії, чиї терористи продовжували вести вогонь по позиціях українських військових під час оголошеного перемир'я.

Як відомо, глава МЗС РФ Сергій Лавров закликав західних колег переконати українську владу якомога швидше визначити безпечне місце для проведення зустрічі Контактної групи щодо ситуації на Сході України.

Офіційний Київ заявляв, що готовий до продовження консультацій щодо врегулювання ситуації на Сході України в будь-якому прийнятному місці.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...