Аваков показав нове озброєння для бійців зони АТО

Субота, 5 липня 2014, 17:01

МВС закупило 2 тисячі бронежилетів та 6 тисяч кевларових касок у рамках переозброєння та укомплектування Національної Гвардії України.

Про це 5 липня заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє пресс-служба МВС.

Ціна одного комплекту становить 19 тисяч гривень.

"Ми провели тестування першої партії привезених із-за кордону бронежилетів і касок. Вони були придбані на 80 млн. грн. за спеціальним контрактом у одного із виробників, який постачає ці засоби захисту для формувань НАТО", - зазначив Аваков.

За його словами, гроші були виділені на основі рішення РНБО, а  після прийняття Верховною радою закону щодо відміни  мита на ввезення та ПДВ на засоби захисту для військових, на контракті вдалося зекономити 20 мільйонів гривень.

За даними МВС, закуплені бронежилети 4-5 класу,  мають високий ступінь захисту.

"Захищають не тільки від патронів, а й від осколків. Цей бронежилет можна по-різному компанувати, він має круговий захист, а також має систему швидкого знімання у разі поранення", - зазначив представник Науково-дослідного інституту МВС Максим Мовчан.

Усі фото з сайту МВС України
 
 

Окрім цього, за словами Авакова, МВС зробило низку замовлень по технічному озброєнню.

"У мене за спиною 5 КРАЗів, які були отримані за великим контрактом, що уклала Нацгвардія з заводом КРАЗ. Це буде ціла лінійка модифікацій. Як звичайні машини для перевезення особового складу, так і побутові машини, а також повністю броньовані", - додав глава МВС.

Все озброєння наразі базується на вітчизняному виробникові: КРАзи, бойові машини "Дозор" виробництва харківського заводу, БТР-3, БТР-4.

Окрім цього уряд ухвалив рішення, що до кінця року будуть отримані засоби захисту для авіації. Зокрема ті, що захищатимуть її від ПЗРК.

Джерело відео - МВД УКРАИНЫ

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування