Мін'юст хоче відсторонити керівника ДПтС через втечу Шепелєва

Неділя, 6 липня 2014, 21:29

Міністерство юстиції ініціюватиме відсторонення від виконання своїх обов'язків керівника пенітенціарної служби України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

Мін'юст висунуло таку пропозицію на час - доки не будуть з'ясовані всі обставини втечі колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

У документі зазначено, що МВС здійснює операцію по розшуку Шепелєва, а Генпрокуратура розпочала розслідування даної втечі.

Крім того, всі охоронці, які цього дня охороняли затриманого, нині дають покази в органах прокуратури.

У Мін'юсті також розповіли, що звільнені з посад керівник СІЗО та керівник медичної служби Києва.

На час розслідування також відсторонений від виконання обов'язків керівник пенітенціарної служби Києва.

Усі винні в цій події посадові особи понесуть відповідальність - відповідні матеріали будуть направлені до ГПУ, - пообіцяли у відомстві.

Як відомо, з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги втік колишній народний депутат Олександр Шепелєв, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні і розтраті чужого майна та інших злочинах. Разом із затриманим зник один охоронець. 

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Шепелев категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.  

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News