Начальника СІЗО, де утримувався екс-нардеп втікач Шепелєв, звільнили

Понеділок, 7 липня 2014, 12:43

У зв'язку з втечею екс-нардепа Олександра Шепелєва з лікарні швидкої допомоги в Києві звільнено начальника слідчого ізолятора і начальника медичної частини.

Про це на брифінгу в понеділок в Києві заявив глава Держпенітенціарної служби Сергій Старенький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Шепелєв дійсно зараз знаходиться не в лікарні. Подробиці його втечі зараз встановлюються слідством, яке проводить прокуратура Києва", - сказав Старенький.

За словами керівника ДПтС, є "певні обставини втечі Шепелєва, про які відомо пенітенціарній службі", але це ті обставини, які має встановити слідство.

Він розповів, що охорона Шепелєва здійснювалася трьома офіцерами, один з них втік разом з Шепелєвим. За словами Старенького, зараз проводяться розшукові заходи.

"На сьогоднішній день вже підписано наказ про звільнення начальника СІЗО із займаної посади, підписаний наказ про звільнення начальника медичної частини, призначено службове розслідування", - розповів глава ДПтС.

За його словами, в ході цього розслідування будуть з'ясовані обставини втечі Шепелєва.

Водночас Старенький спростував інформацію про своє відсторонення від виконання обов'язків.

"Це некоректно коментувати заяву міністра юстиції ... немає жодного рішення (про відсторонення)", - цитують його "Українські Новини".

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції буде ініціювати усунення від виконання своїх обов'язків керівника пенітенціарної служби України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News