Ярема вимагає у майданівців звільнити будівлі – тих, хто чинитиме опір, затримають

Середа, 9 липня 2014, 11:37

Генеральний прокурор Віталій Ярема попросить Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України зробити все для встановлення правопорядку в центрі Києва й звільнення адміністративних будівель, зайнятих протестувальниками.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Я ініціюю звернення до міністра внутрішніх справ України, голови Служби безпеки України з метою вжити невідкладних заходів для поновлення правопорядку в центральній частині нашої столиці", - заявив генпрокурор.

"Вимагаю негайно звільнити захоплені приміщення, оскільки в таких діях є склад злочину, покарання за який передбачено Кримінальним кодексом України", - додав Ярема.

Ярема зазначив, що якщо люди, які захопили приміщення, їх добровільно не звільнять, вони будуть звідти виселені.

"Захоплення державних установ, захоплення приміщень – це кримінальний злочин, 341 стаття Кримінального кодексу", - наголосив він.

"Якщо люди, які захопили ці приміщення, добровільно їх не звільнять, вони будуть звідти виселені, у тому числі й способом, який передбачений законом – працівники міліції просто будуть їх звідти виводити. Якщо співробітникові міліції буде чинитися опір, це буде вже більш тяжкий злочин", - сказав Ярема.

"Можливий силовий варіант, якщо буде чинитися збройний спротив, співробітники міліції мають право застосовувати зброю", - цитує Ярему "Інтерфакс-Україна".

Разом із тим, на запитання, чи означає це, що буде силове протистояння між правоохоронцями й "майданівцями", генпрокурор зазначив, що "протистояння ніякого не буде", а людей будуть затримувати, якщо вони будуть чинити опір.

Також він додав, що такі дії правоохоронці вживатимуть, якщо учасники Майдану "сьогодні, завтра, або найближчим часом не звільнять захоплені приміщення".

Генпрокурор також попередив співробітників МВС і Київської міської держадміністрації про відповідальність за бездіяльність при виконанні його доручення.

Раніше повідомлялося, що КМДА домовилася з людьми, які живуть у наметах на Майдані Незалежності й вулиці Хрещатик, про їх переселення на територію пам'ятника архітектури "Земельні зміцнення цитаделі з бастіоном Київської фортеці" у Печерськом районі столиці.

Однак потім "майданівці" заявляли, що розходиться з Майдану Незалежності й Хрещатика не збираються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування