Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туреччині завершилися вибори президента. Перемагає "диктатор" Ердоган

Неділя, 10 серпня 2014, 20:30

У Туреччині завершилося голосування на перших в історії країни відкритих виборах президента: перемогу на них здобув діючий прем'єр Реджеп Таїп Ердоган, який набрав 52,2% голосів. 

Про це повідомляє Agence France-Presse

Протягом вечора 10 серпня, як очікується, стануть відомі перші попередні результати, повідомляє "Інтерфакс".

За даними опитувань, проведених до початку голосування, Ердоган був фаворитом виборів. 

Як повідомляє російське держагентство РІА Новости, після підрахунку 60% бюлетенів  Ердоган набирав 54,1% голосів. За Екмеледдіна Іхсаноглу проголосували 8,9 мільйона виборців (37%). Селахаттін Демірташ набрав 8,9%. 

Анкара і Стамбул віддають більшість голосів Ердогану. Друге і третє місце в обох мегаполісах ділять, відповідно, Іхсаноглу і Демірташ.

В цілому по країні за чинного прем'єра проголосували в 61 провінції з 81. Єдиний кандидат від кількох опозиційних партій Екмеледдин Іхсаноглу отримав підтримку 12 провінцій, розташованих на узбережжях Егейського і Середземного морів, а також провінція Ескішехір.

Прокурдської кандидата Селахаттін Демірташа традиційно підтримує курдське населення на південному сході країни (8 провінцій). Підрахунок бюлетенів триває.

Реджеп Таїп Ердоган - представник поміркованої ісламістської партії "Справедливість і розвиток", є прем'єр-міністром Туреччини з 2003 року.  За словами Ердогана, у разі перемоги він хоче змінити Конституцію Туреччини, надавши президенту більших повноважень. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування