Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі прощалися із загиблими в "Довжанському". Священик молився за Кирила

Неділя, 10 серпня 2014, 20:04

10 серпня одесити прощалися з одним із бійців, загиблих в бою в районі пропускного пункту "Довжанський" на українсько-російському кордоні.

Як повідомляє Hromadske TV, Віктор Дихтієвський був убитий під час виходу з оточення.

Церемонія була затьмарена тим фактом, що служитель церкви, який здійснював обряд, став молитися про Кирила, московського патріарха. Присутні обурилися через те, що дійство провадили священики УПЦ Московського патріархату.

Люди голосно висловлювали свій подив та незгоду, тому деяких навіть попросили залишити територію військової частини, де відбувалася служба.

Разом з тим губернатор Одещини Ігор Палиця оголосив 11 серпня днем жалоби за прикордонниками, які загинули під час виходу з "довжанського котла".

Про це повідомляє Думська з посиланням на радника голови області Зою Казанжи.  У регіоні буде скасовано всі розважальні заходи і приспущені державні прапори.

Як відомо, в даний час офіційно підтверджена загибель сімох військовослужбовців (за іншими даними, їх 9). Доля ще 17 поки невідома.

10 серпня в Одесі та Овідіополі ховали двох "зелених беретів" - старшого прапорщика Віктора Діхтієвського і військовослужбовця загону морської охорони Євгенія Колесніченка.

Українські військові опинилися в оточенні терористів в районі Червонопартизанська, Должанського, Дьякова.

Там окремі підрозділи 24-й, 51-й і 72-й механізованих, 79-ї аеромобільної бригад, 3-го полку спеціального призначення та Державної прикордонної служби перебували 22 дні.

В результаті триденних запеклих боїв силовикам вдалося прорватися і вийти на з'єднання з головними силами українських військ.

Джерело відео - Громадське ТБ Одеси

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...