Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розпочала нові навчання - з бойовою стрільбою

Понеділок, 11 серпня 2014, 10:48

Масштабні навчання Повітряно-десантних військ Росії за участю трьох тисяч військових стартують у понеділок у Псковській області.

Про це в понеділок повідомила представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ по ПДВ майор Ірина Круглова, передають РІА Новости.

"З 11 по 16 серпня на території Псковської області проходитимуть двоступеневі дивізіонні командно-штабні навчання (КШН) 76-й гвардійської Чернігівської десантно-штурмової дивізії з десантування\м на незнайомій місцевості та проведенням етапу бойової стрільби", - сказала Круглова.

За її словами, на незнайому місцевість десантуються три тисячі людей. Літаки Іл-76 скинуть з повітря 12 об'єктів військової техніки.

"Для нанесення повітряного удару по наземних цілях умовного противника, перекидання і підтримки практичних дій десантників з повітря в навчаннях буде задіяно більше 30 літаків і вертольотів військово-транспортної, фронтовий і армійської авіації Су-34, Ка-52, Мі-28, Мі 24, Мі-8, Іл-76", - додала вона.

Активна фаза навчань пройде 14-15 серпня, під час якої буде проведено розіграш практичних дій із захоплення і знищення стратегічно важливих об'єктів умовного противника.

Завершиться вчення етапом бойової стрільби, який проходитиме як вдень, так і вночі.

Як уточнила Круглова, стрільба буде проводитися з усіх видів штатної зброї, що складається на озброєнні десантно-штурмового з'єднання, включаючи бойові розрахунки артилерії 2С-25 "Спрут", 2С-9 "Нона", Д-30 та засоби ППО ЗРК "Стріла-10", ПЗРК "Голка".

Як відомо, 8 серпня закінчилися масштабні навчання ВПС РФ і сил протиповітряної оборони Росії.

Навчання, що проходили 4 серпня, викликали заклопотаність держдепартаменту США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування