Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командир батальйону "Азов": звільнення Донецька не можна прив'язувати до жодних дат

Понеділок, 11 серпня 2014, 16:38

Командир батальйону "Азов" Андрій Білецький констатує, що операція зі звільнення Донецька може зайняти щонайменше кілька тижнів.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання, журналістів у понеділок.

За його словами, завдяки зусиллям Нацгвардії і військових підрозділів процес постачання терористам у Донецьк боєприпасів та підкріплення значно ускладнений.

"Угрупування донецьких сепаратистів відчуває вже і снарядний голод. Вони не можуть ефективно використовувати "Гради", є складність також з людськими ресурсами", - каже командир.

Разом із тим Білецький нагадав, що звільнення міста-мільйонника є одним з найскладніших видів загальновійськових операцій.

"Я переконаний, що це справа дуже не проста і до жодних дат в тому числі і до Дня незалежності її прив'язувати не можна. Це вимагатиме як мінімум кількох тижнів боїв", - вважає Білецький.

"Також з гуманітарної точки зору це не просто - треба буде відсікати район за районом, створювати гуманітарні коридори, виводити людей"

"Це операція номер 1 для будь-якого військового, я думаю, що ми виконаємо завдання, але це буде не скоро", - зазначив командир.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування