Кучма повідомив, де перетне кордон гуманітарна допомога з Росії

Вівторок, 12 серпня 2014, 11:14

Гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок другий президент України Леонід Кучма.

"На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено", - сказав він.

Кучма підкреслив, що "допомога буде здійснюватися під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колона - супроводжуватися представниками ОБСЄ".

Засідання контактної групи в понеділок пройшло у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники "ДНР", в той час, як "ЛНР" на засіданні представлена ​​не була.

"Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги", - сказав Кучма.

Він також зазначив, що в Луганськ будуть доставлені не тільки російські вантажі, але також "допомога України, ЄС і США".

"Дуже важливо розподіл цієї допомоги - перш за все, її повинні отримати лікарні, дитячі сади, інтернати, інші люди, які потребують допомоги. Жоден грам не повинні отримати бойовики", - підкреслив Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги займатимуться представники Червоного хреста.

Як повідомлялося, автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила у вівторок з Наро-Фомінська до південно-західному кордоні Росії. В адміністрації Московської області повідомили, що "автоколона доставить жителям Східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області".

Гуманітарну допомогу доставлять 280 "КаМАЗів". Серед відправлених вантажів - продовольство, у тому числі 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна та ліків, 12 тис. спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

Влада Ростовської області заявила, що автоколона з Підмосков'я прибуде в Ростовську область.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування