Силам АТО остаточно вдалося блокувати бойовиків у районі Горлівки

Середа, 13 серпня 2014, 08:36

Наступ сил АТО одночасно по різних напрямках у Луганській і Донецької областях ускладнило оборону терористам на всіх ділянках.

Про це повідомляє координатор групи Інформаційний опір Дмитро Тимчук.

"Критичною для "ДНР" стала нестача ресурсів для організації оборони на напрямку Шахтарськ-Торез-Сніжне, що дозволяє силам АТО блокувати угруповання бойовиків у цих районах. Це завдання на даний момент виконується, при цьому були припинені спроби бойовиків доправити в даний район підкріплення", - повідомив він.

"А головне – дозволило силам АТО перерізати трасу Н21, якою здійснюється зв'язок угруповання супротивника в районі Донецька з "ЛНР" і поставки озброєнь і найманців з Росії", - підкреслив він. 

Звільнення Углегорська дозволяє українській армії, розбудовуючи успіх, остаточно блокувати угруповання супротивника в районі Горлівки.

Подальше просування сил АТО на південний захід від Лутугіно й на зустріч - від Іванівки південніше пункту Петровське, дозволяє блокувати угруповання терористів у районі Алчевська й Стаханова, де перебувають опорні пункти бойовиків. Це завдання також у цей час виконується. 

Також силами АТО виконується завдання по блокуванню груп бойовиків у районі Луганська й розблокування аеропорту в цьому населеному пункті, де тримають оборону підрозділи силовиків.

За його словами, тривають обстріли позицій сил АТО, у тому числі й з Росії.

Двічі з танків обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську. З мінометів, ствольної артилерії й БМ-21 "Град" обстріляні позиції й блок-пости сил АТО в районі Іловайська, Петровському, Стукаловій Балці, Криничках, Шишковому, Нижньому Мінченку.

Поруч із Петрівкою із цивільного автотранспорту обстріляний вантажний автомобіль сил АТО. 

З боку Росії тричі обстріляні позиції сил АТО біля н.п.Ільїнка й Степанівка. Обстріли скоєні із БМ-21 "Град" і ствольної артилерії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування