Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сподівається, що новий Митрополит УПЦ продовжить єднання церкви

Середа, 13 серпня 2014, 09:57

Прем'єр Арсеній Яценюк сподівається, що новий митрополит УПЦ продовжить справу щодо єднання української церкви.

Про це Яценюк заявив у своєму зверненні до Собору єпископів Української Православної Церкви, який починає роботу у середу.

"На вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладається особлива місія – обрання нового Митрополита Київського, який продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і квітучою, а її Православну Церкву – єдиною і гідно представленою у Вселенському Православ’ї", - зазначив Яценюк.

"Ваш Собор відбувається у час, коли український народ став на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли щодня за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і доньки України. У ці дні суспільство звертається до Церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогу", - нагадав він.

"Громадськість очікує від своїх церковних проводирів жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці", - додав прем’єр.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування