Київський патріархат про Онуфрія: Єпископи УПЦ МП обрали "русский мир"

Середа, 13 серпня 2014, 17:21

В УПЦ КП засмучені обранням митрополита Онуфрія предстоятелем УПЦ МП.

Про це йдеться в коментарі Прес-центру Київської Патріархії.

Там зазначили, що цей ієрарх (Онуфрій – ред.), будучи місцеблюстителем УПЦ МП, фактично заблокував проведення офіційного діалогу з Київським Патріархатом щодо подолання церковного розділення та утворення єдиної Помісної Православної Церкви.

"Також митрополит Онуфрій неодноразово в унісон з Москвою заявляв про те, що українці та росіяни по суті один народ, що європейська інтеграція для України непотрібна та несе зло, називав кремлівських найманців і терористів на Донбасі "ополченцями", тощо", - сказав він.

На іменинах патріарха Кирила він хвалив його за "турботу" про Україну, зазначають в УПЦ МП.

"Обрання цього ієрарха главою Московського Патріархату в Україні фактично засвідчує залежність більшої частини єпископів цієї Церкви від агресивної доктрини "русского мира", яка стала ідеологічним підґрунтям нинішньої агресії Кремля проти України, окупації Криму, терору на Донбасі", - зазначається у повідомленні.

В УПЦ КП переконані, що обравши своїм очільником Онуфрія, більшість єпископів Московського Патріархату в Україні відкинули шлях об'єднання церкви.

Київський патріархат закликав до діалогу тих єпископів, священиків і вірних УПЦ МП, які "усвідомлюють необхідність відкинення неканонічно нав’язаної церковної влади Московського Патріархату, справді бажають подолання розділення українського православ’я та утворення єдиної Помісної Православної Церкви".

Як відомо, у середу Українська православна церква Московського патріархату обрала новим предстоятелем митрополита Буковинського та Чернівецького Онуфрія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News