Для українців відкриють ще дві державні резиденції

Четвер, 14 серпня 2014, 14:04

Державне управління справами відкриває для рекреацій та відвідування резиденції "Залісся" на Київщині та "Синьогора" в Карпатах.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Відтепер охочі матимуть можливість відвідати з екскурсіями кожну з резиденцій.

У рамках візитів організовуватиметься культурно-пізнавальний відпочинок, орнітологічний туризм, відпочинок на рекреаційних майданчиках, огляд інтер’єрів режимних об’єктів, святкові екскурсії, прогулянки верхи на конях.

Крім того, відвідувачі "Залісся" зможуть спостерігати диких тварин на території заповідника, організовувати любительську та спортивну риболовлю у межах затверджених граничних лімітів. Для відвідувачів "Синьогори" також буде відкритою канатна дорога.

На території резиденцій відпочиваючі матимуть право використовувати власну фото-, відеотехніку, проводити кіно-, фото-, аудіо та відеозйомку.

Відвідувачів буде супроводжувати екскурсовод або інша відповідальна особаї.

Замовлення на проведення екскурсій з відвідуванням режимних об’єктів прийматимуться не пізніше, ніж за дві доби до дати відвідування.

 Резиденції стануть доступними для українців

Фото прес-служби президента України

Нагадаємо, державна резиденція "Залісся", як Заліське заповідно-мисливське господарство була створена в 1957 року поблизу села Залісся Броварського району Київської області.

Резиденція знаходиться у Броварському районі Київської області та Козелецькому районі Чернігівської області. Її площа - 14836 га. Тут зростають унікальні вікові соснові ліси, живуть занесені до Червоної книги України зубри, орлан-білохвіст, чорний лелека, а також олені, косулі, лані, лосі, зайці, кабани.

Загальна площа території - 40 тис. га, вона розділена на 4 лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянське і Літківське.

Державна резиденція "Синьогора" знаходиться біля села Гута Богородчанського району Івано-Франківської області в Горганах.

Займає площу 10 866 га. На її території є палаци, зимовий сад, ставки, вертолітний майданчик, мисливський будиночок, десятки мисливських вишок, готель, невеликий звіринець з ведмедями, годівниці для копитних, вольєри, де мешкають муфлони, лані, плямисті олені, кабани.

Тут розташовані котеджі, лижна траса з підйомником.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування