Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Готується особиста зустріч Порошенка і Путіна - джерело

П'ятниця, 15 серпня 2014, 10:11

Дипломатичні джерела в Брюсселі стверджують, що в рамках нового тристороннього формату Україна-Росія-ЄС має відбутися особиста зустріч на найвищому рівні.

Про це повідомив, зокрема, в своєму twitter брюссельський кореспондент Wall Street Journal Лоренс Норман.

 

"Баррозу збирається провести консультації з Путіним та Порошенко щодо газових та торгівельних питань... Мені повідомили, що це включатиме безпосередні тристоронні переговори (лідерів України, Росії та Євросоюзу)", - написав Норман в ніч на п'ятницю, після анонсу консультацій з боку ЄС.

Пізніше він додав окремим твітом, що інформацію про пряму зустріч підтвердив "другий високопосадовець з ЄС".

 

Наразі невідомо, якою є реакція української сторони на таку пропозицію, адже домовленість про консультації було досягнено в телефонній розмові Баррозу-Путін, без участі Порошенка.

Необхідно зазначити, що ЄС розпочав домовлятися про тристоронню зустріч на фоні чергової ескалації ситуації на Сході. Зокрема, в четвер низка світових видань повідомила про колонну військової техніки, що прейшла з території Росії до України. згідно з пощиреними фото, її складу входять БТРи та марини зенітно-рекетного комплексу "Бук". Також повідомлялося про переміщення танків.

Вже після цього - в четвер пізно ввечері - президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу провів телефонні переговори с російським президентом Володимиром Путіним.

Тематикою розмови керівників ЄК та РФ стала ситуація в Україні та "шляхи її деескалації", повідомляла Європейська правда з посиланням на прес-службу ЄС.

Єдиним підсумком розмови президентів, про який повідомлено офіційно, стала домовленість про нову серію тристоронніх консультацій між ЄС, Росією та Україною.

Дата можливої зустрічі не називається, але відомо, що 29 серпня і Путін, і Порошенко будуть перебувати з візитом в Словаччині з нагоди святкування повстання проти фашистів. Не виключений також приїзд туди президента ЄК Баррозу.

Попередня (і наразі - єдина після початку конфлікту) зустріч президентів України та РФ відбулася в червні в Нормандії за посередництва лідерів Німеччини та Франції. Тристоронніх переговорів України, Росії та керівника Єврокомісії досі не проходило, навіть в телефонному режимі - відбувалися лише консультації на робочому рівні.

Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування