У Донецьку поширюють чутки про бомби, які сили АТО не використовують

П'ятниця, 15 серпня 2014, 13:41

У Донецьку за добу загинули 11 людей і 8 поранені.

Про це повідомляє мерія Донецька.

 За добу в Донецьку поранено 8 мирних жителів, 11 людей із числа цивільного населення загинули.

Крім того в адміністрації заявляють, що ніч на 15 серпня в Донецьку пройшла напружено. Бойові дії у вечірній і нічний час розгорталися в Петровському й Ленінському районах міста.

"Жителі мікрорайону Широкий в 22.00 спостерігали, що світять спалахи в небі, приблизно запальні бомби, а потім заграва в районі хутора Широкий", - говориться в повідомленні.

У прес-центрі АТО "Українській правді" повідомили, що українська армія не використовує в зоні АТО подібні снаряди.

"Мова йде про добре організовану кампанію з боку спецслужб Росії, які намагаються залякувати населення. І, чесно кажучи, мені незрозуміла позиція донецької адміністрації, яка підтверджує їхні наміри й спроби посіяти паніку серед мирного населення", - заявив прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський.


"Українська армія вчора не вела вогонь по населеному пункту Донецьк. Якщо й вівся вогонь, то по скупченню бойовиків на околицях міста Донецьк. По самому місту обстріл не вівся. Що стосується заяв про запальні бомби, то такого типу боєприпаси нами в АТО не використовуються. Таких припасів у зоні АТО немає", - заявив Дмитрашковьский.

"У мене була інформація про те, що нібито центр міста був обстріляний фосфорними бомбами. Українська армія такого роду обстріли не вела. Такий обстріл могли вести терористи, у яких є боєприпаси, отримані "доброзичливо" з Росії. Якщо такий обстріл був, то це був обстріл терористів, і треба запитати росіян, навіщо вони дають таке озброєння терористам", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування