Українська гуманітарка прибула на Луганщину

П'ятниця, 15 серпня 2014, 14:50

Весь об’єм української гуманітарної допомоги, призначеної для Луганської області, прибув на місце і передається Червоному хресту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважена президента з питань врегулювання конфлікту на сході України Ірина Геращенко.

За її словами, вантаж з Харкова прибув до Старобільська, з Дніпропетровська – до Северодонецька, з Києва – до Лисичанська.

"Важливо і принципово: український гуманітарний вантаж передається місії Червоного хреста згідно всіх норм і правил. По опису, протоколу і класифікаціям. Саме так і тільки так можуть і повинні бути передані Червоному хресту будь-який гуманітарний вантаж. Друге. Ніякого військового конвою бути поряд не може. Це також правило", – написала Геращенко.

"Місцеві хлібозаводи вже отримали команду з частини муки випекти хліб, який буде передано жителям Щастя та інших навколишніх сіл, нещодавно звільнених силами АТО від бандитів. А вся інша гуманітарка буде доставлена якнайшвидше – дай Бог – місією Червоного хреста в окуповані зони", – додала вона.

Геращенко уточнила, що вантаж містить овочі, крупи, консерви, муку, миючі засоби, памперси, предмети особистої гігієни та ліки.

"Україна в змозі сама забезпечити українців харчами – головне, щоб "антифашисти і ввічливі люди" не заважали", – написала вона.

Всі фото: Facebook Ірини Геращенко
 
 
 
 
 
 
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування