Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики планують залишити Донеччину до 18 серпня - РНБО

Субота, 16 серпня 2014, 13:26

Основна частина бойовиків планує залишити Донеччину до 18 серпня.

Про це у ході брифінгу заяівив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. 

За його словами, представники ДНР на чистих бланках паспортів громадян України виготовляють фіктивні документи, щоб безперешкодного залишити зону АТО під виглядом біженців. 

"Терористи перевдягаються у цивільний одяг, беруть із собою лише паспорти та на пасажирському транспорті під виглядом мирних мешканців роблять спроби перетнути блокпости українських силовиків", - зазначив Лисенко.

За даними РНБО, протягом останніх 3 діб на блокпосту під Дебальцевим (Донецька обл.) було затримано 13 чоловіків віком від 20 до 45 років, які підозрюються у терористичній діяльності. Затримання відбувалися завдяки інформації, що надходить до штабу АТО від місцевих мешканців.

"Серед затриманих – польовий командир луганського терористичного угрупування. Зараз він дає свідчення", - зазначив Лисенко. 

Фото прес-служби МВС
 

У Донецьку та Горлівці бойовики намагаються поповнити свої ряди насильницькою "мобілізацією" місцевого населення.

Близько 300 бойовиків, що залишились у Луганську, вже знімають прапори ЛНР з адмінбудівель міста.

Із Єнакієвого та Горлівки виїжджають чеченські найманці.

"Близько 100 представників місцевого криміналітету, які залишаються у цих містах, здійснюють хаотичну стрілянину по житлових кварталах і мирних мешканцях", - додав речник РНБО.

Інфографіка rnbo.gov.ua

У Донецьку терористи продовжують руйнувати інфраструктуру міста. Зокрема, за результатами обстрілу 15 серпня з привокзальної площі у місті знеструмлено 52-і трансформаторні підстанції, близько 35 тисяч осіб залишаються без електроенергії, повідомив Лисенко.

Окрім того терористи замінували міст між шахтами "Стандарт" та "Юнком" у районі селища Нижня Кринка під Єнакієвим. Заміновано чимало об’єктів та окремих ділянок у цій місцевості. Також озброєні бойовики захопили у Стаханові два автомобілі УАЗ та один ВАЗ, що належали "Стаханівському машинобудівельному заводу".

Як відомо, 13 серпня російські ЗМІ повідомляли, що лідер донецьких терористів Ігор Стрєлков (Гіркін) важко поранений.

Пізніше бойовики заявили, що знайшли заміну Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), заявивши про його "перехід на іншу роботу". Згідно із заявою терористів, функції Стрєлкова у бойовиків виконуватиме Володимир Кононов, якого бойовики назвали "новим міністром оборони".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування