Київ та Москва домовилися про "гуманітарний конвой": весь вантаж має бути перевірено

Субота, 16 серпня 2014, 21:00

У Ростовській області завершилися переговори щодо долі скандального "гуманітарного вантажу" від Росії: він таки потрапить до України, але лише після перевірки на кордоні.

Як повідомляє 5 канал, супроводжуватиме вантаж Червоний Хрест. Представники організації, перш ніж приступити до роботи, чекають на гарантії безпеки, зазначено у повідомленні.

Коли саме відбудеться перевірка, поки невідомо.

За словами представника Червоного Хреста, у переговорах брали участь представники прикордонних служб та митниць України та Росії.

"Домовилися про перевірку і підготовку вантажів і транспортних засобів, щоби нарешті доправити гуманітарну допомогу Східній Україні. На цій стадії – технічні, фінансові, паперові процедури визначені. Але залишається одне основне питання: нам необхідні гарантії безпеки від усіх сторін конфлікту, перед тим, як ми почнемо рух", - зазначив представник Червоного Хреста.

"Деякі документи вже оформлюються, а для решти, що знадобиться для перетину кордону - визначили процедуру. У нас є загальний список вмісту конвою. Щойно ми матимемо гарантії безпеки, будемо готові вирушати. З процедурою визначилися, але час... Ми надіслали до Києва запит із формальним запитанням – коли ми зможемо приступити до огляду конвою. Чекаємо на відповідь", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News