РФ тягне в Україну "Гради", обстрілює силовиків та порушує повітряний простір

Неділя, 17 серпня 2014, 13:51

З боку Російської Федерації тривають обстріли української території, зафіксовані факти проходження військової техніки на територію України та порушення повітряного простору російськими безпілотними літальними апаратами.

Про це на брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його даними, з території РФ через с.Дякове на територію України зайшла колона військової техніки у складі 3 систем реактивного залпового вогню "Град" та направилася у напрямку смт. Нижній Нагольчик Луганської області.

Як зазначив речник РНБО, сили АТО розвивають наступ на Донецьк, Луганськ, Горлівку, Первомайськ, Іловайськ та Красний Луч, а також продовжують утримувати під контролем висоту неподалік кургану Савур-Могила та успішно відбівають контратаки бойовіків.

За минулу добу Збройні сили України вступали в вогневий контакт з терористами в районах населених пунктів Донецьк, Луганськ, Старобешеве, Трудівське, Березове, Красногорівка, Верхня Кринка, Піски, Новокатеринівка, Благодатне, Червона Поляна, Весела Гора, Земляне, Красний Яр, Новоганівка та на відрізках доріг "Савур Могила – Первомайське",  "Маринівка – Сніжне".

"Тривають обстріли української території з боку РФ. Так, з 15:10 до 15:40 з району російського села Новоселівка здійснено артилерійський обстріл блокпосту українських військових в районі н. п. Лужки", - зазначив Лисенко.

Разом з тим  з території РФ з напрямку населеного пункту Ульянівське у Росії зафіксовано ведення вогню артилерії та з установок "Град" в напрямку Амвросіївки.

Ввечері 16 серпня з території РФ  на захід від н.п. Краснодарського у Росії здійснено один артилерійський залп в напрямку українського селища Старобешево, після чого в даному секторі зникли мобільний зв’язок та електропостачання.

З 21:20 до 22:15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії по українському н.п. Білоярівка  неподалік Амвросіївки.

Інфографіка rnbo.gov.ua

Також були зафіксовані факти порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами –за останню добу зафіксовано 10 прольотів.

"О 21:15 на Херсонщині зафіксовано 2 безпілотники, один з яких рухався вздовж берегової смуги, а другий з боку материкової частини України в напрямку тимчасово окупованого Криму. Також о 21:15 неподалік Бердянська українськими військовослужбовцями зафіксовано проліт 4 безпілотників, які рухались за маршрутом Каірка-Чаплинка-Дамба-Ставки", - зазначив Лисенко.

В цей же час в районі н. п. Новопетрівка Бердянського району Херсонської області зафіксовано ще 4 безпілотники. Два з них рухалися вздовж берегової смуги в районі н.п. Сєдове на напрямку Маріуполь – Новоазовськ, а 2 інших – в напрямку україно-російського кордону.  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування