Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили АТО ізолюють бойовиків. Терористи використовують заборонені міни

Неділя, 17 серпня 2014, 14:57

Поблизу н.п. Новосвітлівка та Хрящувате (Луганщина) десантники у взаємодії з штурмовими загонами піхотинців продовжують виконання бойових завдать, підрозділи здійснюють ізоляцію району

Як повідомили у прес-центрі АТО, продовжується блокування Ілловайська.

"Продовжились обстріли позиції сил АТО. Зокрема з установок БМ 21 "Град" було обстріляно аеродром Луганськ та позиції сил АТО в районі населених пунктів Новоаннівка, Старобешеве, Піски. З застосуванням мінометів та артилерії було обстріляно позиції піхотинців в районі населених пунктів Весела Гора та Красногорівка", - йдеться у повідомленні.

При цьому в прес-центрі АТО заявили, що терористи продовжують активно використовують заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни всупереч Конвенції про заборону протипіхотних мін (Оттава, 1997 р.).

"Військовими саперами виявлено та знешкоджено так звану інтелектуальну протипіхотну міну, яка лише минулого року була прийнята на озброєння російської армії", - зазначили в АТО. 

Як зазначили військові сапери, з даним типом протипіхотних мін вперше сили АТО зіштовхнулися на прикордонній території з Російською Федерацією.

"Даний тип мін встановлюється на невилучання. Її можливо знешкодити лише методом підриву на місті. При цьому терористи мінують об’єкти абсолютно не заважаючи на той факт, що ймовірною жертвою можуть стати цивільні люди і навіть діти", - йдеться у повідомленні.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: