У МЗС РФ побачили "певний прогрес" на переговорах в Берліні

Понеділок, 18 серпня 2014, 10:39

Міністерство закордонних справ Росії відзначило "певний прогрес" у переговорах щодо ситуації на Сході України.

Про це йде мова в коментарі відомства, оприлюдненому в понеділок.

Щодо тристоронньої зустрічі, МЗС РФ відзначає, що "міністри розглянули ситуацію на Україні в усіх її аспектах, приділивши особливу увагу завданням якнайшвидшого припинення бойових дій, забезпечення контролю на кордоні, доставки гуманітарної допомоги та створення умов для якнайшвидшого початку процесу політичного врегулювання".

За словами МЗС РФ, "з усіх цих питань був досягнутий певний прогрес".

"Домовлено продовжити діалог у цьому форматі, за результатами якого могли б бути представлені конкретні пропозиції на розгляд лідерів Росії, Німеччини, Франції та України", - резюмується в заяві.

Як відомо, в Берліні 5 годин тривали переговори керівників зовнішньополітичних відомств України, Російської федерації, Німеччини та Франції.

Бесіду її учасники назвали "складною".

Те, що переговори завершилися без помітного результату, підтвердило висловлювання глави МЗС України Павла Клімкіна в twitter - він помітив, що доведеться зустрітися "ще п'ять разів по п'ять годин", щоб "зрушити з місця".

Крім того, український дипломат, який брав участь в переговорах в Берліні, розповів, що один з представників російської делегації на зустрічі "зловживав недоречними жартами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування