Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров розповів про зняття всіх спірних моментів щодо "гуманітарного конвою"

Понеділок, 18 серпня 2014, 11:12

Під час переговорів між главами МЗС України, Німеччини, Франції та Росії було досягнуто консенсусу щодо доставки російського гуманітарного вантажу в Україну.

Про це за підсумками зустрічі заявив журналістам міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляють "РИА Новости".

"По ряду напрямків, про які ми давно ведемо розмову, є певний прогрес, перш за все, це стосується сформованого, нарешті, консенсусу на користь доставки гуманітарної допомоги населенню південного сходу України. Констатували, що в тому, що стосується російської ініціативи про направлення 300 вантажівок з гуманітарною допомогою, нарешті, всі питання, які, багато в чому штучно ставилися, були зняті. Все було узгоджено з українською стороною і Червоним хрестом", – заявив Лавров журналістам.

Як відомо, 262 вантажівки з гуманітарною допомогою днями прибули до українського кордону в районі пропускного пункту Ізварине, який контролюється бойовиками. Вантаж поки ще не був перевірений українськими прикордонниками та співробітниками Червоного хреста.

Раніше в ОБСЄ заявили, що експерти ОБСЄ здійснять огляд вмісту російського "гуманітарного конвою" можливо 18-19 серпня.

Значна частина вантажівок виявилися майже порожніми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування