Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ взялася за незаконний продаж газу службовцями "Укргазвидобування"

Понеділок, 18 серпня 2014, 11:52

ГПУ розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем службовими особами ПАТ "Укргазвидобування".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Вказане кримінальне провадження зареєстровано за результатами перевірки відділом правозахисної діяльності в екологічній сфері Генпрокуратури законності реалізації скрапленого газу ПАТ "Укргазвидобування".

Зокрема, встановлено, що цим товариством продано на аукціоні скраплений газ власного виробництва в обсязі понад 8,9 тис тонн загальною вартістю 109,9 млн гривень для комерційних потреб.

Водночас, за інформацією НАК "Нафтогаз України", зазначене товариство на виконання закону "Про нафту і газ" має щомісячно здійснювати продаж виробленого обсягу скрапленого газу на біржових спеціалізованих аукціонах для побутових потреб населення.

При цьому службові особи товариства "Укргазвидобування", зловживаючи своїм службовим становищем та всупереч вимог закону, без затверджених аукціонним комітетом графіка проведення спецаукціонів та стартової ціни кожного лота, без планування обсягів скрапленого газу, що необхідні для задоволення потреб населення у повному обсязі, самостійно прийняли рішення про проведення аукціону та реалізували указаний обсяг скрапленого газу для комерційних потреб без засідання аукціонного комітету.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування